Kızıltepe’de aşırı yağış yaşamı olumsuz etkiledi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan sağanak yağmur, yolları göle çevirdi.

Kızıltepe’de aşırı yağış yaşamı olumsuz etkiledi
Yayınlama: 29.10.2019
Düzenleme: 29.10.2019 17:05

Mardin il merkezi ve ilçelerinde etkili olan yağış sonrası ara yollarda trafikte aksamalar yaşandı. Kızıltepe kent merkezinde yağmur suyu mazgallarının tıkanması sonucu, cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Sağanak nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları meydana geldi.
Altyapı çalışmaları yapan firma, doğalgaz çalışması nedeniyle kazdığı çukur toprak ve yağış suyu ile doldu. Oluşan çukurların içine düşerek askıda kalan bir otomobil, mahalle sakinleri tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Mahalle sakinleri, yapılan çalışmanın özensizliğine dikkat çekti.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce yapılan son değerlendirmeye göre, bugün akşam saatlerine kadar Mardin ve Batman ile Diyarbakır’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara, dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.