Kızıltepe’de eğitim sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eğitim sorunları, çözüm önerileri ve eğitimde iyi uygulama örnekleri çalıştayı düzenlendi.

Kızıltepe’de eğitim sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu
Yayınlama: 10.11.2019

Kızıltepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Kızıltepe’de eğitim sorunları, çözüm önerileri ve eğitimde iyi uygulama örnekleri çalıştayı yapıldı. Çalıştaya, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan ve okul müdürleri katıldı. Programda katılımcılar 5’er dakika çözüm önerilerini sundu.

Programda konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, “Kızıltepe ilçemizde eğitimin sorunlarının çözümü ve iyi örneklerin artırılması için kaymakamlık, belediye, milli eğitim, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte seferberlik başlattık. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak Kızıltepe’de eğitimi çok iyi noktalara getirmek için çok çalışacağız ve başarılı olacağız” dedi.

Toplumların ayakta kalmasında eğitim oldukça önemli bir etkendir. Eğitimle ilgili olarak birçok tanım yapmak mümkün. Toplumda yer edinmek adına elde edilen bilgilerin tümüne eğitim diyoruz. İstenilen davranışı edinme ve geliştirme sürecini, eğitim olarak adlandırmak mümkündür. Eğitim insanın doğumu ile başlar, ölümü ile biter. Öğretmenlik mesleği, mesleklerin mesleği olarak tanımlanmaktadır. Çalıştayın sonuçlarının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklide konuştu.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan başkalığında gerçekleşen Çalıştay, karşılıklı görüş alışverişlerin yapılmasının ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.