Kızıltepe’de 12 bin 500 Fidan Toprakla Buluştu

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de 12 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Kızıltepe’de 12 bin 500 Fidan Toprakla Buluştu
Yayınlama: 11.11.2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Gününe Kızıltepe’de fidanlar toprakla buluşturuldu.

İlçenin merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan okul ve kamu kuruluşlarının bahçelerine 11.11.2019 tarihi itibari ile saat 11.11 de gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği nedeniyle Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Yarına Nefes ol fidan dikimi törenine Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, Ak parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Tarım ilçe müdürü Mehmet Doğan, kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri. Okul idarecileri, öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Önce hep beraber gönüllere iyilik tohumlarını ekeceğiz.”

Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen fidan dikimi töreninde konuşma yapan ilçe Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, Hedeflerinin her öğrencinin bir fidanının olması olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan 11 milyon fidan geleceğe nefes projesi kapsamında tüm ülkede 957 ilçede ve bütün köylerde saat 11.11’de 11 milyon fidan toprakla buluştu. Özellikle saat 11.11’de 11 milyon sloganı bu noktada gönüllere ekilebilme sloganıdır değerli kardeşlerim. Önce hep beraber gönüllere iyilik tohumlarını ekeceğiz. Bugün ilçemizde 12 binin üzerinde fidanlığı toprakla buluşturacağız. Bundan sonraki süreçte arkadaşlarımızla birlikte Kaymakamlık ve Kızıltepe Belediyesi olarak, bu sene içerisinde ilçemizde öğretim gören 73 bin 500 yavrumuzu her birinin fidanı olması noktasında bir proje başlatacağız. 73 bin 500 tane fidanı kendi ilçemizde kendi köyümüzde toprakla buluşturacağız ve her öğrencimizin inşallah bir fidanı olacak. Dikmenin yanında asıl önemli olan diktiğine sahip çıkabilmek bu bağlamda değerli gençler sizlerden isteğimiz beraber dikeceğiz, diktiklerimize sahip çıkın. Bu ağaçların büyümesi gelişmesi noktasında her biriniz emek verin. Eğer emek verirseniz, geleceğin Türkiye’si bugünün Türkiye’sinden çok daha yaşanabilir olacaktır.” Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, konuşmasının ardından Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut ile protokol üyeleri, davetlilerle ve öğrencilerle birlikte okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.