Instagram’da stalk yapanlara kötü haber

Geçtiğimiz süreçte Instagram, uygulama içerisindeki etkinlik sekmesini kullanımdan kaldırdı. Artık kullanıcılar birbirlerinin beğendiği, takip ettiği veya yorum yaptığı gönderileri göremiyor. Fakat hemen ardından üçüncü parti uygulamalar buna olanak sağladı. Apple Instagram için üçüncü parti uygulamaları kaldırma kararı aldı.

Instagram’da stalk yapanlara kötü haber
Yayınlama: 12.11.2019

Ekim ayında, Instagram’ın keşfet içerisinde barındırdığı etkinlik sekmesi kullanımdan kaldırıldı. Artık takipçilerinizin veya takip ettiklerinizin, kimleri takip ettiğini, neleri beğendiğini göremiyorsunuz. Fakat tabii ki bu kaldırılmanın üzerine kısa süre içerisinde üçüncü parti uygulamalar ortaya çıktı.

İlk olarak App Store’da ortaya çıkan Like Patrol uygulaması da kullanıcıların birbirlerini takip etme, ‘stalklama’ kültürünü devam ettirmeye çabalıyordu. Fakat hem Instagram hem de Apple bu konuda net bir tavır alma kararı aldı. Sosyal medya platformunun isteği üzerine Apple, stalk kavramına destek verecek tüm üçüncü parti uygulamaları kaldıracak. Kaldırılacak uygulamalardan ilki de Like Patrol uygulaması oldu.

Instagram sözcüsünün bu konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre şirket, kullanıcıların birbirlerini izleme, hareketlerini takip etme gibi davranış biçimlerinden uzaklaşmalarını istiyor. Yakın zamanda bu konu ile ilgili olarak hem Instagram’da hem de cihazlarımızın uygulama pazarlarında farklı değişiklikler göreceğiz gibi duruyor.

Ama Like Patrol geliştiricilerinin de bu duruma sessiz kalmayacağı iddia ediliyor. Kısa süre içerisinde iki şirket ve üçüncü parti uygulamalar arasındaki yasal süreci ve ilerleyişi hep beraber göreceğiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.