Kızıltepe’de Muz, Greyfurt, Limon ve Portakal yetişmeye başladı

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Mardin’de son yıllarda tarımda çiftçilerin kendini geliştirmesi ile birlikte muz, greyfurt, limon ve portakal gibi Akdeniz ürünleri yetiştirmeye başladığını söyledi.

Kızıltepe’de Muz, Greyfurt, Limon ve Portakal yetişmeye başladı
Yayınlama: 14.11.2019
Düzenleme: 14.11.2019 20:24

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Akdeniz ikliminde yetişen narenciye yetişmeye başladı.

Mardin’de tarımsal arazi büyüklüğü bakımından Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Dinler, “tarımsal arası büyüklüğü bakımından 30’uncu sırada yer alırken, tarla tarımında 17’inci meyvecilikte 27’inci ve sebzecilikte 28’inci sırada yer almaktadır. İlimizde tarla bitkileri ve sebzecilik tarımsal faaliyetlerinin yanı sıra Meyvecilikte de, 15-20 yerli çeşitle ve ülkemizde alan bakımından 3.sırada bulunan bağcılık başta olmak üzere, badem ve kiraz yetiştiriciliği ön planda yer almaktadır” dedi.

 Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mikro klima etkisine sahip tek bölgesi olan Mardin’de birçok bitki türünün yetiştirilmesine imkan sağlandığını ifade eden Dinler, “Öyle ki, İlimizde artık Akdeniz iklimine özgü bitki türü olan; muz, greyfurt, limon ve portakal yetiştiriciliği yapılmaktadır. Mardin’in Kızıltepe İlçesi Örencik Köyünde muz, greyfurt, limon ve portakal üretimi yapan çiftçimiz Tahir Erkan kendi imkanlarıyla kuruduğu koleksiyon bahçenin geliştirilmesini için büyük çaba sarf ediyor. Kendisini tebrik ediyoruz. İlimizin bize sunduğu, iklim ve bereketli toprak yapısı, üretici ve personellerimizin özverili çalışmaları ile ürün desenimizi ve çiftçi gelirlerini arttırmak için her türlü çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu

Tahir Erkan ‘a ait bahçeden

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.