Kızıltepe’de bin 700 öğrenci İlk Kez Sinema İle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde özel olarak üretilen “Gezen Sinema Tırı” Mardin’in Kızıltepe ilçesine  ulaştı.

Kızıltepe’de bin 700 öğrenci İlk Kez Sinema İle Buluştu
Yayınlama: 28.11.2019

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde özel olarak üretilen “Gezen Sinema Tırı” yaşadığı il ve ilçelerde sinema bulunmayan çocuklara ulaşmak için seyrini sürdürüyor.

81 koltuk kapasiteli, teknik ekipman ve iklimlendirme imkanına sahip, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sinema salonu olmayan illerde ve ilçelerde temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine film gösterimleri yapılan tır Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi desteğiyle ilçeye ulaştı.

İlçe otogarında kurulan gezen sinema, hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri sinemayla buluşturdu. Gezen sinema gösteriminde, öğrenciler için 2 farklı filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Bin 700’e yakın ilkokul ve ortaokul öğrencisi mobil tırın içerisinde kurulan sinema salonunda film izledi.

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve işbirliğiyle okullarda sinema kültürü ile tanışmamış çocuklara ulaşmak adına düzenlenen gezen sinema gösteriminde keyifle filmlerini izleyen öğrenciler, kendileri için yapılan etkinlikte keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.