İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen AFAD Gönüllülük Projesi’ne katılan gönüllüler, Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda bir araya geldi.
Bir otelde düzenlenen buluşmaya Mardin Vali Yardımcısı Seda Başoğlu, Mardin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen, müdür yardımcıları ve gönüllüler katıldı.
AFAD Gönüllüğü Projesi ile gönüllülerin afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek, afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilmesi amaçlanıyor.
Gönüllüler; hafif arama kurtarma, ilk yardım ve yangın gibi birçok dalda eğitimden geçirilecekler.
“Mardin’de 117 AFAD gönüllüsü bulunuyor”
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Seda Başoğlu, Mardin’de 117 AFAD gönüllüsünün bulunduğunu belirterek, “Amacımız bu sayıyı binlere çıkartarak afetlere dayanıklı bir toplum oluşturmaktır. Sonuç olarak, afet ve acil durumlarda müdahale konusunda vatandaşlarımız kendi isteğiyle, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla, hiçbir maddi beklenti içinde olmadan toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlamayı bekliyoruz. AFAD müdürlüğümüzün önümüzdeki dönemde düzenleyeceği gönüllü eğitim aktivitelerine katılmanızı bekliyor ve teşekkür ediyoruz.” dedi.
AFAD Gönüllüsü kimdir?
Mardin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen de AFAD Gönüllüğü Projesi hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi:
“AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir. AFAD gönüllüsü; tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir. AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz. Gönüllü olmak isteyen kişiler, kendi tercihlerine göre görev alabilirler. İhtiyaç duyulan alanlara uygun gönüllü belirlenerek, gönüllünün onayı da alınarak görevlendirilebilir.”
Toplantı, toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından sona erdi.