Mardin’de engelliler gönüllerince eğlendi

Mardin Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda engelliler, doyasıya eğlendiler.

Mardin’de engelliler gönüllerince eğlendi
Yayınlama: 09.12.2019

Mardin Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe eğitim merkezi yetkilileri, fizyoterapistleri, öğretmenleri, öğrenci aileleri ile yakınları yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitim merkezi bünyesindeki engelli öğrenciler program boyunca gönüllerince eğlendi.

Etkinlikte, engelli çocuklar sergiledikleri müzik, şiir, oyun ve gösterilerle fırsat tanındığı vakit engelleri nasıl ortadan kaldırabileceklerini ispatladılar.

“Farklılık” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte herkesin doğalından farklı olduğu, farklı olmanın normal olduğu ve bunun tüm toplumda kabul görmesiyle engellerin ortadan kaldırılabileceği gösterildi. Ayrıca programda özel çocuk sahibi ailelerinin çocuklarını toplumdan izole etmemesi günlük yaşamda onlara alan açması gerektiği ancak bu yapıldığı takdirde toplumda özel çocuklara olan bakışın değişebileceğine dikkat çekildi.

Program kapsamında yürüme engeli olan çocukların ilk adımlarından, özel çocukların çıkardıkları ilk kelimelerden, kazandıkları öz bakım, toplum becerilerinden ve ailelerinin duygularını içeren bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Aileler çocuklarının gelişiminden dolayı Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne memnuniyetlerini iletti.

Engelli çocuklar ile ilgili yaptıkları bu etkinlikle farkındalık çıtasını bir üst seviyeye taşırken daha donanımlı, daha iyi fiziksel koşullar için durmaksızın çalışma sözünü veren Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri,  özel çocuklar için en gerekli olan şeyin kaliteli eğitim olduğunu bunun için iyi olmanın yanısıra eğitimdeki ilerlemeleri takip etmek amacıyla meslek içi eğitim kursu takviyeleriyle eğitimci kadrosunu sürekli yeni tutmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.