Hayata geçirdiği etkinliklerle Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi tarafından, her sene geleneksel olarak düzenlenen Kitap Fuarı’nın 7.’si ilk 4 günde 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Kemal Sayar, Nedim Şener, Hayati İnanç, Beşir Ayvazoğlu, İlber Ortaylı, İskender Pala, İhsan Fazlıoğlu gibi siyaset ve kültür sanat dünyasının önemli isimleri, hafta sonuna kadar yüz binlerce sanatseverle buluşacak. 7. Kitap Fuarı, 27 Şubat tarihine kadar gerçekleşecek söyleşi ve imza günü etkinliklerinde Saliha Erdim, Mario Levi, İbrahim Tenekeci, Sibel Eraslan, Yasin Aktay, Hilal Kaplan, A. Ali Ural, Mim Kemal Öke gibi yetkin isimleri de ağırlayacak.
İSTANBUL (İGFA)- Türk hikâyeciliğinin usta yazarı Mustafa Kutlu’nun onur yazarı olduğu 7. Kitap Fuarı, açıldığı günden bu yana kitapseverlerin akınına uğruyor. 9 gün boyunca 450 yazarın kitapseverlerle buluşacağı fuar kapsamında siyaset ve kültür sanat dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla söyleşi ve imza etkinlikleri düzenleniyor. Üsküdar Belediyesi tarafından, her sene geleneksel olarak düzenlenen Kitap Fuarı’nın 7.’si ilk 4 günde 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. 19 Şubat Cumartesi başlayan fuarda, Çarşamba (bugün) günü Kemal Sayar’ın “Nev Sohbet” Söyleşisi ile devem eden etkinlikler, pazar günü İhsan Fazlıoğlu’nun “İslamda Varlık Düşüncesi” Söyleşisi ile final yapacak. Hayati İnanç “Can Veren Pervaneler”, Nedim Şener “FETÖ ve Sosyal Medya Operasyonları”, İskender Pala “Nevmekân Kitap Söyleşileri”, Beşir Ayvazoğlu “İki Dost: Erol Güngör, Mehmet Genç Biyografileri Üzerine” Söyleşisi ile 7. Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
Kitap Fuarı’na yönelik ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘Bu fuar ile her yıl on binlerce okurun buluşma noktası oluyoruz. Fuarımızda yazarlar, kitaplar, okurlar, yayıncılar, çevirmenler, çizerler ve editörler buluşuyorlar. Kitabın, yayıncılığın bütün aktörleri burada… 9 gün boyunca bu aktörler kurdukları doğrudan iletişim sayesinde kazanımlar elde ediyorlar. Kitap sevgisini artıran, kitap dünyasını büyüten, kültür ve sanata temas eden her girişim memleketin kazanç hanesine yazılan bir artıdır. Fuarımız genç, dinamik, geniş bir yelpazeye sahip. Bütün İstanbullulara hitap ediyor. Tabii bu şölenimiz sadece satış ve tanıtım stantlarından ibaret değil. Söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yazar-okur buluşmaları gibi kitap dünyasının değişmeyen etkinlikleri de var. 9 gün boyunca Üsküdar’ın kalbi kitap diye atıyor. Kitap kokusu, boğazın kokusuna. Denizin kokusuna karışıyor. Hedefimiz çok sayıda gencimizi, kitapseverimizi bu güzel ortamda binlerce çeşit kitap ve yüzlerce yazarımızla buluşturmak” dedi.