Kızıltepe’de nöbetçi eczane çilesi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde mesai saatleri dışında nöbetçi bırakılan eczane sayısının yetersizliği hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Kızıltepe’de nöbetçi eczane çilesi
Yayınlama: 04.01.2020
Düzenleme: 04.01.2020 17:38

Kızıltepe’de soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların yoğun olduğu kış aylarında akşam saatlerinde hastanelerin acil servisleri adeta dolup taşıyor. Muayene ve tedavi olan hasta ve hasta yakınları nöbetçi eczane arayışına girerken, nöbetçi eczane sayısının azlığı nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor.

Türkiye´de 250 bini geçen nüfusu ile 43 ilden daha büyük olan Kızıltepe’de nüfus yoğunluğu nedeniyle birçok alanda hizmetlerdeki aksamlar gözler önüne serilirken bunun bir örneği de nöbetçi eczane uygulamasın da görüldü.  Nöbetçi eczaneye ellerinde reçetelerle gelen vatandaşlar oluşan yoğun kuyruk nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, şehrin en büyük ilçesi olan ilçede bu gibi durumlarda nöbetçi eczane sayısının arttırılmasının hasta ve hasta yakınları için daha iyi olacağını belirterek, mevcut nöbetçi eczane sayısının Kızıltepe’ye yetmediğini ifade ederek ilaçlara erişimin daha da kolaylaştırılmasını talep etti.

Bazı eczacılar ise, bu gibi durumların çok nadir olduğunu ve eczaneye gelenlerin büyük çoğunluğunun soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar şikayeti nedeniyle ilaç aldığını belirterek vatandaşları bekletmemek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.