Kızıltepe’de kan donduran olay

Mardin Kızıltepe’de 17 yaşındaki genç kadın evlenme vaadiyle kandırıldı. ‘Ailem beni öldürür’ diyerek savcılığa başvuran genç kadın sığınma evine yerleştirildi. Aylar sonra başka bir erkekle baba evinden kaçan genç kadın, bu kez akrabaları tarafından töre saikiyle öldürüldü. Aile, kayıp başvurusu yaptı. Yıllar sonra aydınlanan olay ardından baba M.F.Ç. ve diğer iki akrabası tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Kızıltepe’de kan donduran olay
Yayınlama: 31.01.2020
Düzenleme: 07.02.2020 23:40

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2013 yılından beri kayıp olduğu iddia edilen kanının öldürüldüğü belirlendi. Soruşturmaya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, 2013 yılından itibaren Kızıltepe ilçesinde kayıp olarak aranan kadının bulunmasına yönelik çalışma yapıldı.

Kayıp olarak aranan kadının yakınları tarafından öldürülerek cesedinin yok edildiği yönünde elde edilen deliller doğrultusunda, olaya karıştıkları değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü “kasten öldürmek” suçundan tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Kr47 dedi ki:

    2012 yılında biriyle tanışmış, kaçmış, geri dönüp bir ay sığınma evinde kalmış, yurt dışına gitmiş, tekrar biriyle kaçmış, ailesi tarafından bulunmuş ve 2 Ocak 2013’te Türkiye’ye geri dönmüşler öyle mi? Nasıl bir haber bu anlamış değilim!