Limandaki Rüşvet Operasyonu Mardin’e Sıçradı: 32 Gözaltı

İzmir merkezli, Mardin’in de aralarında bulunduğu 4 ilde gerçekleşen ‘Aliağa Limanı’na rüşvet’ operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Limandaki Rüşvet Operasyonu Mardin’e Sıçradı: 32 Gözaltı
Yayınlama: 24.10.2024

Aliağa Limanı’nda gemi giriş ve çıkışlarındaki eksiklikleri görmezden geldikleri ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla ilgili yapılan şikayetler üzerine polis çalışma başlattı.

Aliağa Liman Başkanlığı’nda görevli memurlar ile gemi acentesi çalışanları arasında, Aliağa ilçesindeki limanlara gelen gemilerin belirtilen saatlerde giriş-çıkış yapmaması ve gemi personelinin mesleki yeterlilik belgelerinin eksik olması gibi durumlarda cezai işlem uygulamayıp, göz yummaları karşılığında para alışverişi yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine İzmir merkezli olarak Mardin, Manisa ve Tokat illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aliağa Limanı’nda görevli memurlar ve acente çalışanlarının da aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı. Rüşvetle ilgili meblağın yaklaşık 3,5 milyon TL olduğu değerlendirilirken, aramalar sırasında şüphelilerin dijital materyallerine de el konulduğu bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.