Gönüllü Kadınlar Maske Üretimine Başladı

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hanımeli Kadın Merkez’inde gönüllüler, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri için maske üretimine başladı.

Gönüllü Kadınlar Maske Üretimine Başladı
Yayınlama: 24.03.2020
Düzenleme: 24.03.2020 18:09

Hanımeli Kadın Merkezi’nce koronavirüs salgını nedeniyle sağlık görevlileri ve güvenlik güçlerinin maske ihtiyacını karşılamak amacıyla atölye kuruldu. Gönüllülerin çalıştığı atölyede günde üretilen 500 maske, güvenlik güçleri ve sağlık çalışanlarına gönderiliyor.

Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürü A.Kadir Gümüş ile Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri müdürü Aslı Gülden Çiçek’in işbirliği ile başlatılan çalışma ile Halk eğitim bünyesinde görev yapan 10 usta öğretici gönüllü olarak bu çalışmada görev aldı. Belediye’ye ait Hanımeli Kadın Merkezinde üretimine başlanan tek kullanımlık maskelerden ilk etapta günlük 500 maske üretilmekte ve sayının önümüzdeki günlerde 1000 maskeye çıkarılması hedefleniyor.

Gönüllü kadın usta öğreticiler tarafından üretilen tek kullanımlık maskelerin ilçedeki Sağlık kuruluşları,  Kaymakamlık ve Belediye’ye ihtiyaçları doğrultusunda dağıtılacağı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.