Google Klavye güncellemesi kullanıcılardan tepki aldı

Google Klavye güncellemesi kullanıcılardan büyük tepki aldı. Yapılan yeni değişiklikle Google klavyede Google yazısı bulunuyor. Bu değişikliğin kullanıcılara fark ettirilmeden yapılması dikkat çekti.

Google Klavye güncellemesi kullanıcılardan tepki aldı
Yayınlama: 11.04.2020

Güncelleme sonucunda kullanıcılar, boşluk tuşunda yer alan “Google” yazısını kaldırmak istedi. Ancak Google Klavye ayarlarına girildiğinde, bu yazının kaldırılması için seçenek olmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün içinde Google Klavye, diğer ismiyle Gboard bir güncelleme aldı. 1 milyardan fazla indirme sayısına sahip olan uygulamaya gelen güncellemeyle birlikte klavyeye ait iyileştirmeler yapıldı. Güncelleme, klavyenin gecikmesi ve başlatılması üzerineydi. Bu kullanıcı dostu güncellemelerle birlikte, boşluk tuşuna “Google ibaresi eklendi.

Klavyede daha önce yer almayan bu yazı, kullanıcıların dikkatini çekti. Yazıyı bulunduğu yerden kaldırmak isteyen kullanıcılar, Gboard ayarlarına gittiğinde bir sürprizle karşılaştı. Boşluk tuşunda yer alan yazının kaldırılma imkanı bulunmuyor.

Aslında bu değişikliğin haftalar öncesinden yapıldığı ancak güncellemenin şimdi ulaştırıldığı için kullanıcılarca fark edildiği belirlendi.

Yapılan inceleme sonucunda da boşluk tuşunda yer alan “Google” yazısının kaldıramadığı belirtildi. Denemeler yapan kullanıcılardan biri, ikinci bir dil ekledikten sonra yazının kaybolduğunu belirtti. Ancak dil eklemeyle birlikte boşluk tuşunun soluna ayar tuşu geliyor. Bu tuşla diller arası geçiş yapılıyor. Bu tuş da emoji tuşunun yerine geçiyor.

Kullanıcıların tepki göstermesinin ardından, Google tarafından bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.