Kastamonu için Mardin’den yardım tırları yola çıktı

Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile selden etkilenen vatandaşlar için ihtiyaç, giyim ve gıda malzemeleri ile dolu 17 tır, Kastamonu’ya doğru yola çıktı.

Kastamonu için Mardin’den yardım tırları yola çıktı
Yayınlama: 18.08.2021

Kastamonu’da selden etkilenen vatandaşlar için Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında 357 ton un, 25 ton makarna, 25 ton bulgur ve çok sayıda giyecek olan 17 TIR, düzenlenen törenin ardından dualarla Kastamonu’ya uğurlandı.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen gerçekleştirilen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş,  ülkede son zamanlarda yaşanan önce yangınlar ve ardı sıra Karadeniz bölgesinde yaşanan sel ve su baskınlarına vatandaşların maruz kalarak vatandaşların hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Yardım kampanyasına vatandaşların yanı sıra sanayicilerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Öncelikle vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımız var onlara da Allahtan acil şifalar diliyorum. Yardım kampanyasına Mardinli vatandaşlarımız gerçekten çok ilgi gösterdiler. Özellikle iş adamlarımıza ve organize sanayi yönetim kurulu vekilimize, ilçe belediye başkanlarıma, un ve makarna üretici firmalarına çok teşekkür ediyorum. Tekstilci kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yardım tırlarını ülkemizin en güneyinden en kuzeyine bundan bin yıl önce kurmuş olduğumuz bu dost köprülerinin üzerinden inşallah en yakın zamanda ulaştıracağız. Şimdiden tüm vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. İnşallah bundan sonra Cenab-ı Allah memleketimizi ve milletimizi bu tür acı felaketlerden korur. Nasip olursa biraz sonra 17 tırımızı uğurlayacağız. Bu tırlarda 17 tırda 307 ton un, 25 ton makarna ve 25 ton ise bulgur bulunmakta. İnşallah yarın arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bunları Kastamonu ilimize ulaştıracaklar. Tekrar buradan Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta Allah’ın rahmetine kavuşmuş olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Mardinli hemşerilerim adına onlara tekrar selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı duanın ardından 17 yardım tırı Kastamonu’ya uğurlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.