Kızıltepe Stadyum ihalesi sonuçlandı!

Kızıltepe ilçesinde futbol kulüplerinin ve sporseverlerin 3 yıldır beklediği Kızıltepe stadı tribünlerinin ihalesi sonuçlandı.

Kızıltepe Stadyum ihalesi sonuçlandı!
Yayınlama: 04.10.2024
Düzenleme: 04.10.2024 09:13

Geçtiğimiz günlerde Kızıltepe ilçe stadyumuna 2.000 kişilik tribün, aydınlatma sistemi ve çevre düzenlemesi için ihale dosyasının EKAP’a yüklenmesinin ardından, bugün yapılan ihale sonuçlandı. Kılavuz İnşaat’ın kazandığı ihaleye göre tribünler 90 günde tamamlanacak.

Kızıltepe tribünlerinin modernleştirilmesi amacıyla 3 yıl önce yıkılan tribünün ihalesi, bugün 4 firmanın katılımıyla yapıldı. Eylül ayının başında EKAP’a yüklenen ihale dosyasının ardından, ihale tarihi 3 Ekim olarak açıklanmıştı. Kılavuz İnşaat, 46.875.000,00 TL teklif vererek ihaleyi kazandı. İhale şartlarına göre tribünlerin 90 günde tamamlanması bekleniyor.

Kızıltepe şehir stadı tribünlerinin daha modern bir spor tesisi yapılması amacıyla yıkılmasının ardından geçen 3 yıllık süreçte, ihalenin yapılması için Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, bakan ve bakan yardımcıları nezdinde girişimlerde bulundu.

Spor Toto ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmenin ardından, Milletvekili Kılıç 11 Eylül 2024 tarihinde sosyal medyada şu açıklamayı yapmıştı:

“Kızıltepe ilçemizde 2000 kişilik tribün, aydınlatma sistemi ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. İhale dosyası EKAP’a yüklenmiş olup, 03.10.2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır. İlçemize hayırlı olsun.”

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki 45 yıllık Şehir Stadyumu’nun tribünleri 2021 yılında yıkılmış, ancak yüklenici firmanın fiyat artışlarını gerekçe göstererek inşaata başlamaması ve birkaç kez açılan ihalelere katılım olmaması nedeniyle geçen 3 yıllık süreçte tribünler yapılamamıştı. Bu durum kamuoyunda ve spor çevrelerinde tepkilere yol açmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.