1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Mardin’de 600 günde bitirilmesi hedeflenen hastanenin ilk kazması vuruldu

Mardin’de 600 günde bitirilmesi hedeflenen hastanenin ilk kazması vuruldu

featured

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 2016 yılında fiziki şartları uygun olmadığı gerekçesiyle yeni Mardin Devlet Hastanesi’ne taşınmasının ardından yıkımı gerçekleştirilen binanın arsasına Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin kazandırılması için ilk kazma vuruldu.

Sağlık Bakanlığının onayıyla proje kapsamında ilk kazmanın vurulduğu alanda inceleme yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Mardin’i sağlık alanında daha ileriye götürmek ve çevre illere bağlı bir konumdan çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Hastanenin 600 günde tamamlanarak Mardinlilerin hizmetine sunulmasını hedeflendiklerini aktaran Yavuz, “2018 yatırım programına alınan ve 600 günde tamamlanması planlanan 30 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin ilk kazması vuruldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm Sağlık Bakanlığı yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mardinli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kızıltepe Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!