1. Haberler
  2. Güncel
  3. Mardin’de çocuk gelin sayısı belli oldu

Mardin’de çocuk gelin sayısı belli oldu

featured

TÜİK Siirt Bölge Müdürlüğü, geride kalan 2019 yılının tüm Türkiye çapındaki evlenme verilerini de açıkladı. Bu verilere göre Türkiye genelinde 2019 yılı içerisinde tam 541,424 evlenme yaşandı.  Türkiye’de geçtiğimiz yıl 17 bin 47 çocuk gelin olduğu kayıtlara geçti. Çocuk gelin sayısı en fazla Gaziantep, İstanbul ve Şanlıurfa illerinde,  orana göre ise Ağrı, Muş ve Kars illerinde olduğu açıklandı.

TÜİK verilerine göre Mardin’de geçtiğimiz yıl 6 bin 101 çift resmi nikah kıyarak dünya evine girdi. Mardin’de bu rakamın için 359 kızın yaşlarının 16-17 yaş grubu içerisinde olması dikkat çekti. Çocuk yaşta evlilik oranı bu rakamlar neticesinde yüzde 5,9 olarak kayda geçtiği Mardin, bu rakam ile Türkiye’de 15’inci sırada yer aldı.

Mardin TRC3 bölgesinde ilk sırada

Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak’ın içinde yer aldığı TRC3 Bölgesi’nde 6 bin 101 evliliği gerçekleştiği Mardin’de bu oranın yüzde 5,9’unu kapsayan 359 çocuk gelin olarak kayıtlara geçerken 4 bin 175 resmi nikahlı kıyıldığı Batman’da bu sayını yüzde 4,0’ını kapsayan 168’i çocuk gelin, 2 bin 806 resmi nikahlı evliliğin gerçekleştiği Siirt’te bu oranın yüzde 7,3’ünü kapsayan 153’ü çocuk gelin, 3 bin 265 resmi nikahlı evliliğin yapıldığı Şırnak’ta ise, bu sayının yüzde 5,6’ını oluşturan 184’ü 16 ve 17 yaşları arasındaki çocuk gelinler oluşturdu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kızıltepe Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!