MTDF Başkanı Öter’den Milli Eğitim Müdürleri Değişimine Tepki

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin ve Kızıltepe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sık sık yaşanan değişimlere tepki gösterdi.

MTDF Başkanı Öter’den Milli Eğitim Müdürleri Değişimine Tepki
Yayınlama: 26.12.2021
Düzenleme: 26.12.2021 20:37

Eğitim toplumların, ülkelerin her yönden gelişmesine, kalkınmasına doğrudan katkı sağlayan bir sistem olduğunu belirten Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, 2020 Yılı illere göre eğitim başarı sıralamasında Mardin’in 76. Sırada yer aldığını anımsattı.

Bugüne kadar ne siyasetçilerden ne de başka yetkililerden kimsenin, söylem dışında bu başarısızlığı tersine çevirmek için herhangi bir girişimine şahit olmadıklarını dile getiren Öter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Eğitim; maddi, siyasi veya ideolojik görüşe, çıkara göre dizayn edilemez

“Genç ve dinamik bir nüfusa sahip Mardin ilimiz bu başarısız sıralamayı asla hak etmiyor. Bu başarısızlığın en önemli nedenlerinden biri de eğitimci atamalarında liyakat ve, bilgiye göre değil., daha çok dost, ahbap ilişkisine dayalı yapılıyor olmasıdır. Üzülerek şunu ifade etmeliyim ki bunu yapanda siyaset kurumu olduğu bilinmektedir. İşte bu yanlış uygulama Mardin eğitim seviyesini son sıralara itiyor. Şahsı çıkar için her kim bunu yapıyorsa Mardin gençlerinin geleceğini karartıyor., herkim buna sebep ise vebal altındadır. Eğitimin tanımlanması Millidir, ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Hiç ama hiç bir gücün bu ülkenin Milli eğitimini maddi, siyasi veya ideolojik görüşüne, çıkarına göre dizayn etmeye hakkı yoktur! Pazar günü yaptığım paylaşımın nedenine Gelince; Mardin yerel basınımızın haber sayfalarına bakınca gördüm. 2021 Yılı şubat ayında Mardin İl Milli eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Sayın Mehmet Polat 10 ay sonra Nevşehir il milli eğitim müdürlüğüne Nevşehir İl milli eğitim müdürü Sayın Murat Demir de Mardin il milli eğitim Müdürlüğüne atanmış. Her iki sayın müdürlerimize bu atamalar hayırlı olsun. Görevini hakkıyla yapan tüm eğitimciler benim için değerlidir, saygındır.  Umarım bu son atama Mardin’imizin eğitimi düşünülerek yapılmış olur.”

Şaibeli ve zamansız atamalar

Yaklaşık 7 ay önce Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Rişvan Dündar’ında yerine yeni bir müdürün getirileceği iddiaların konuşulduğuna vurgu yapan Öter, “Şuan ki ve daha önceki şaibeli ve zamansız atamaları yapan ve yaptıran sayın yetkililerimize sormak istiyorum? Bu kısa sürelerde yerleri değiştirilen müdürler belki de ilin ve ilçenin eğitim camiasını tanımaya yetecek sürede görevde kalmazken eğitim sürecine ne kadar katkı sağlayabildiler acaba? Mardin’imizin eğitimine zaman kaybettiren bu son jet değişimler umarım faydalı olur… Mesleki, eğitim, kültürel, toplumsal ve sosyal alanlarda faaliyet yürüten bir sivil toplum temsilcisi olarak Duyarlı STK’larımızla birlikte bundan sonra geleceğimiz olan eğitim konusuyla ilgili konuların yakın takipçisi olacağımızı olumlu uygulamaları alkışlayıp, olumsuz ve çıkara dayalı her türlü uygulamaya karşı demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini isteriz.”

Liyakasız eğitimcilerin atanması rahatsızlığı

Öter, açıklamasının sonunda, rahatsızlığını dile getirmesinin tek nedeni olarak Mardin eğitiminin içinde bulunduğu başarısızlığın sebeplerinden biri olan ve şüphe uyandıran, bazı liyakasız eğitimcilerin ataması olduğunu aktarırken eski İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat ve İlçe Milli Eğitim Rişvan Dündar’ı hayırlı olsun tebrikleri dışında tanımadığının da altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.